Nije zima za komarce

  • Josip Lukić, Klara Šovagović
  • Hrvatska
  • 2022
  • 29'
  • Nije zima za komarce

Približava se kraj 2021. godine u glavnom hrvatskom gradu. Karlo (33) živi u maminom stanu u centru, radi od kuće i povremeno se druži s prijateljima. Nije zima za komarce premijerno je prikazana u studentskom programu Sarajevo Film Festivala. Suredatelj filma Josip Lukić poznat je publici Kockica po prethodnim ostvarenjima Minjonja njanjonja (ZFF 2015.), Južno voće (ZFF 2019. – posebno priznanje) i Devet mjeseci (ZFF 2020.).

Titlovi: EN

Josip Lukić, Klara Šovagović

Josip Lukić

Rođen 1984. u Splitu. Apsolvent diplomskog studija filmske režije na ADU-u. U sklopu Kockica prikazao je do sada tri filma, Minjonja njanjonja (ZFF 2015.), Južno voće (ZFF 2019. – posebno priznanje) i Devet mjeseci (ZFF 2020.). Studentski filmovi nagrađivani su mu na Doclisboi, Sarajevu, Dokufestu, Beldocsu, Makedoxu, ZFF-u, Danima hrvatskog filma itd. Trenutno priprema debitantski igrani film.

 

Klara Šovagović

Rođena u Zagrebu 1993. Diplomirala je Francuski jezik i književnost i Kulturnu antropologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno studira filmsku montažu. Nema zime za komarce njezin je redateljski debi.

Nije zima za komarce

Režija
Josip Lukić, Klara Šovagović
Scenarij
Josip Lukić
Glumci
Josip Lukić, Paško Vukasović, Sunčica Ana Veldić, Marko Nazlić, Yuliya Molina, Mia Petričević, Karlo Vorih
Direktor fotografije
Tin Ostrošić
Montaža
Josip Lukić, Klara Šovagović
Producent
Filip Prah, Lucija Perić
Produkcija
Akademija dramske umjetnosti (Zagreb)
Festivali i nagrade
Sarajevo Film Festival

Ostali filmovi iz ovog programa