ŽIRI

DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM

Zlatko Burić Kićo – glumac

Hrvatski filmski i kazališni glumac rođen 1953. Jedan je od osnivača alternativne zagrebačke kazališne skupine Kugla glumište. Nakon raspada grupe, sa suprugom odlazi u Dansku. Profesionalni zalet dobio je istaknutom ulogom u trilogiji Diler (1996.) Nicholasa Windinga Refna, nakon čega je uslijedio niz angažmana na filmskim i TV projektima, uključujući triler Slatke, prljave stvari (2002.) Stephena Frearsa. Ostvario je niz zapaženih uloga u hrvatskim filmovima, među kojima je i Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić (Venecija 2016. – Nagrada FEDEORA). Najrecentniju ulogu ostvario je u ovogodišnjem canneskom hitu Trokut tuge (Zlatna palma 2022.) Rubena Östlunda.

DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM

Annabella Nezri – producentica

Po završetku studija politologije i prava na Sveučilištu u Bruxellesu, Annabella Nezri karijeru je započela kao novinarka. Godine 2014., s više od deset godina produkcijskog iskustva u različitim belgijskim tvrtkama (razvoj i set), osnovala je vlastitu producentsku kuću Kwassa Films. Baveći se produkcijom igranih i dokumentarnih filmova te TV serija, cilj Kwassa Filmsa je približiti širokoj publici kreativne, angažirane i pristupačne projekte. Također, nastoji pridonijeti probijanju mladih belgijskih talenata na međunarodnu scenu.

DUGOMETRAŽNI IGRANI FILM

Nicoletta Romeo – umjetnička direktorica Filmskog festivala u Trstu

Voditeljica programa Međunarodnog tjedna kritike u Veneciji (1999. – 2006.). Radila je kao programska savjetnica za Filmski festival u Solunu i 4 Ecrans u Parizu (2000. – 2007.). Godine 1996. započela je suradnju s Filmskim festivalom u Trstu kao voditeljica programa, a 2016. imenovana je umjetničkom direktoricom TSFF-a. Kao savjetnica surađivala je s programima Midpoint Feature Launch, First Cut Lab i Czech Film Springboard. Godine 2012. suosnovala je produkcijsku kuću Mansarda Production. Među ostalim, producirala je dokumentarac The Last Resort (2016) Thanosa Anastopoulosa i Davidea Del Degana koji je premijerno prikazan u Cannesu.

KRATKOMETRAŽNI IGRANI FILM I KOCKICE

Marija Apčevska – redateljica

Završila je preddiplomski studij režije na Akademiji za dramske umjetnosti u Skoplju i diplomski studij filma i medijske produkcije na Njujorškoj filmskoj akademiji u Los Angelesu. Njezini kratki filmovi prikazani su na festivalima diljem svijeta i osvojili su niz nagrada. Bardo (2012.) je premijerno prikazan u programu Generacija na Berlinaleu, a Sjeverni pol (2021.) u natjecateljskom programu Filmskog festivala u Cannesu, dok je na ZFF-u ovjenčan Zlatnim kolicima za najbolji međunarodni kratkometražni film. Trenutno razvija svoj prvi dugometražni film.

KRATKOMETRAŽNI IGRANI FILM I KOCKICE

Stefan Ivančić – selektor Filmskog festivala u Locarnu

Filmski redatelj, producent i selektor. Diplomirao je filmsku režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Kratki filmovi prikazani su mu na brojnim međunarodnim festivalima, uključujući Cannes, Rotterdam, FID Marseille, San Sebastián, Visions du Réel i Torino. Među ostalim, producirao je Teret (Cannes FF – 15 dana autora 2018.) Ognjena Glavonića te suproducirao Ti imaš noć (Međunarodni tjedan kritike u Veneciji, 2018.) Ivana Salatića. Član je selekcijske komisije Filmskog festivala u Locarnu te je radio kao delegat festivala u Rotterdamu. Predaje na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu i član je Europske filmske akademije.

KRATKOMETRAŽNI IGRANI FILM I KOCKICE

Karlo Vorih – redatelj

Rođen u Zagrebu. Do sada je režirao šest kratkometražnih filmova. Od srednje škole aktivan je član udruge Blank_filmski inkubator. Student je diplomskog studija režije igranog filma na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 2018., u sklopu Blanka i ljetne škole filma FROOOM, vodi filmske radionice za osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast te radionice montaže. Za svoj završni film na preddiplomskom studiju, Jesen našeg ljeta, nagrađen je Zlatnim kolicima u programu Kockice 2021., a ovjenčan je i nagradom za najbolji igrani film na Danima hrvatskog filma.