Poslije zime

  • Ivan Bakrač
  • Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Francuska
  • 2021
  • 101'

– pogledajte na kinoeuropa.hr od 24. 10. u 11:00 do 30. 10. u 23:59

Petero prijatelja iz djetinjstva u kasnim 20-ima, koji sada žive na različitim krajevima bivše Jugoslavije, trude se održati prijateljstvo unatoč udaljenosti koja ih dijeli. Suprotstavljaju se patrijarhalnom nasljeđu, ignorirajući posljedice rata i osiromašenoga gospodarstva. Jedne godine njihova bezbrižna eskapistička mladost naprasno završava. Poslije zime premijerno je prikazan u programu East of the West prestižnog festivala u Karlovym Varyma.

Titlovi: EN

Ivan Bakrač

Rođen 1987. godine u Crnoj Gori. Diplomirao je filmsku režiju na FUD-u u Beogradu. Režirao je i napisao više kratkih i srednjometražnih ostvarenja, uključujući filmove Mala ali prava stvar (2011.), Ratovi (2013.), Koža će nam ostati siva(2014.) i Maleš (2016.). Njegov dugometražni prvijenac Poslije zime (2021.) razvijan je na ZFF-ovoj radionici Moj prvi scenarij, a prikazan je u Karlovym Varyma. Selektor je Filmskog festivala Herceg Novi.

Poslije zime

Režija
Ivan Bakrač
Scenarij
Ivan Bakrač
Glumci
Ivona Kustudić, Ana Vučković, Momčilo Otašević, Petar Burić, Maja Šuša
Direktor fotografije
Dušan Grubin
Montaža
Nataša Pantić
Producent
Ivan Djurović, Snežana Nikčević, Nikolina Vučetić Zečević, Maja Ilić, Damir Terešak, Guillaume de Seille
Produkcija
Artikulacija Film, ABHO Film, Akcija Film, Biberche Productions, Maxima Film, Arizona Productions
Festivali i nagrade
Karlovy Vary Int'l Film Festival; FilmFestival Cottbus; Europa! Europa Film Festival; Belgrade International Film Festival – FEST; Crossing Europe – Film Festival Linz

Ostali filmovi iz ovog programa