Nedjelja na ZFF-u

Nakon sedam dinamičnih festivalskih dana i kulminacije ZFF-a dodjelom nagrada i zatvaranjem službenog dijela programa u subotu navečer, publika će nekoliko naslova s ovogodišnjeg repertoara imati priliku pogledati i u nedjelju, 30. listopada.

U kinu Tuškanac nedjeljni je dan rezerviran za domaća ostvarenja. Program će startati u 17 sati repriznim blokom Kockica, kada će se na velikom platnu izvrtjeti ovogodišnji dobitnik Zlatnih kolica, Nije zima za komarce Josipa Lukića i Klare Šovagović, zatim Zof Rine Barbira, dobitnik posebnog priznanja, te filmovi Moj Nikola Martine Marasović, Nije pristojno plesat po grobu Ane Šiškov i Muškići. Ulaznice za program Kockica besplatne su, a preuzimaju se na dan projekcije na blagajni kina Tuškanac.

U 19 sati na programu su Tragovi, dugometražni prvijenac nagrađivane redateljice i montažerke Dubravke Turić koji je svjetsku premijeru imao nedavno na Filmskom festivalu u Varšavi. U priči o mladoj antropologinji čije se znanstveno istraživanje simbola i ljudskih tragova u kamenu počinje ispreplitati s osobnim iskustvima i procesom sazrijevanja naslovnu ulogu tumači Marija Škaričić.

U 21 sat gledatelji će moći pogledati Strica, cjelovečernji debi redateljskog dvojca David Kapac i Andrija Mardešić nagrađen posebnim priznanjem u Karlovym Varyma. Zamišljen kao mješavina obiteljskog psihološkog horora, društvene satire i blagdanske crne komedije, film okuplja impresivnu glumačku postavu predvođenu Mikijem Manojlovićem, Ivanom Roščić, Goranom Bogdanom i Rokom Sikavicom. Ulaznice za projekcije filmova Tragovi i Stricmogu se kupiti na blagajni kina Tuškanac, koja je u nedjelju otvorena od 16 do 21 sat, te online na kupiulaznicu.zff.hr.

U 20 sati u MSU-u je na programu jedan od ranijih filmova švedske redateljske zvijezde Rubena Östlunda, čije je najnovije provokativno ostvarenje Trokut tuge uoči skorašnje kinodistribucije zatvorilo ovogodišnji ZFF. Film Igra, jedan od tri naslova nominirana za Nagradu LUX godine 2011, izazvao je žučnu javnu raspravu o rasi, klasama i zloporabi moći. Projekcija filma je besplatna, uz prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni MSU-a.

Nedjelja je ujedno i posljednji dan za pogledati filmove koji su dostupni online. Riječ je o naslovima iz programa PLUS, Festivali pod reflektorom, retrospektive Kockica i Mreže festivala Jadranske regije koji se sve do ponoći mogu gledati na online platformama kinoeuropa.hr, croatian.film i ondemand.kinomeetingpoint.ba. Detaljnije informacije potražite ovdje.