Uskoro doznajemo koji su pobjednički filmovi 20. ZFF-a

Subotnji dan na ZFF-u obilježit će proglašenje laureata i dodjela nagrada koja će se održati u Galeriji SC (Studentski centar, Savska 25) s početkom u 18 sati. Podsjetimo, službena festivalska nagrada Zlatna kolica dodjeljuje se u tri kategorije: za najbolji dugometražni igrani film, najbolji kratki igrani film i za najbolji hrvatski film u programu Kockice, a o nagradama odlučuju dva zasebna žirija.

Nakon dodjele nagrada, uslijedit će zatvaranje jubilarnog, 20. izdanja festivala, i to uz film Trokut tuge u režiji jednog od najuzbudljivijih filmaša današnjice, Šveđanina Rubena Östlunda, koji se na ZFF-u prikazuje izvan konkurencije u glavnom programu. Ova ekscentrična satira na temu klasnih dinamika redatelju je osigurala drugu Zlatnu palmu u karijeri, a film će u službenu kinodistribuciju u Hrvatskoj krenuti 17. studenog.

Ceremonija zatvaranja i projekcija filma Trokut tuge održat će se u Kinu SC od 20 sati, no festivalski program nastavit će se i u nedjelju uz reprizne projekcije filmova Tragovi Dubravke Turić (19 h) i Stric Davida Kapca i Andrije Mardešića (21 h) te blok Kockica (17 h) u kinu Tuškanac. U nedjelju je u 20 sati u MSU-u na programu Östlundov film Igra iz 2011., jedan od tri naslova nominirana za Nagradu LUX te godine. Podsjećamo da još u nedjelju, sve do ponoći, možete pogledati i naslove dostupne online