Do sutra

  • Ali Asgari
  • Iran, Francuska
  • 2022
  • 86'
  • Ta farda

Mlada Iranka Fereshteh naizgled vodi sasvim uobičajen život. Dok ne studira radi u tiskarskoj radnji u Teheranu i sanja o selidbi u SAD. Ali nikako ne može pronaći vremena za tečaj engleskog. Naime, Fereshteh ima tajno izvanbračno dijete. Kada njezini roditelji najave iznenadni posjet, Fereshtehina prijateljica Atefeh priskače joj u pomoć. Njih dvije kreću na odiseju gradom tijekom koje će morati pažljivo odvagnuti tko su im saveznici. Ova napeta drama čija se radnja odvija u jednom danu premijerno je prikazana na Berlinaleu, a njezin redatelj Ali Asgari ZFF-ovoj je publici poznat po svom hvaljenom filmu Nestanak (ZFF 2017.).

Titlovi: EN, HR

Ali Asgari

Nagrađivani iranski redatelj, rođen u Teheranu. Njegovi kratki filmovi Više od dva sata i Tišina (sur. Farnoosh Samadi), natjecali su se za Zlatnu palmu u Cannesu. U svom radu se bavi nesigurnim životima ljudi na marginama iranskog društva. Filmovi mu se prikazuju na festivalima poput Venecije, Sundancea i londonskog BFI-ja. Njegov dugometražni prvijenac Nestanak prikazan je u Veneciji i Torontu. Do sutra mu je drugi dugometražni film.

Do sutra

Režija
Ali Asgari
Scenarij
Ali Asgari, Alireza Khatami
Glumci
Sadaf Asgari, Ghazal Shojaei, Babak Karimi, Amirreza Ranjbaran, Nahal Dashti, Mohammad Heidari, Milad Moayeri, Katayoun Saleki
Direktor fotografije
Roozbeh Raiga
Montaža
Ehsan Vaseghi
Producent
Niki Karimi, Raphaelle Delauche, Nicolas Sanfaute, Ali Asgari, Jean-Charles Mille
Produkcija
Silk Road Productions, Novoprod, Taat Films, Premium Films
Festivali i nagrade
Berlin Int'l Film Festival

Ostali filmovi iz ovog programa