Kapetanica Nova

  • Maurice Trouwborst
  • Nizozemska
  • 2021
  • 90'
  • Captain Nova

Petnaestogodišnjak Nas u šumi naiđe na srušenu letjelicu čiji su putnici 12-godišnja djevojčica Nova i njezin brbljavi robot ADD. Nova je znanstvenica iz budućnosti, a vratila se u prošlost kako bi spriječila klimatsku katastrofu. No misiju joj otežava činjenica da ju je putovanje kroz vrijeme pomladilo, a djevojčice nitko ne shvaća ozbiljno. Dvoje novih prijatelja jedino rješenje problema vide u otmici milijunaša koji planira bušiti na Sjevernom polu. Ipak, postoje i oni koji ih žele zaustaviti. Hoće li Nova i Nas uspjeti spasiti planet?

Titlovi: EN, HR

Uzrast: 8+

Maurice Trouwborst

Diplomirao je na Umjetničkom sveučilištu u Utrechtu. Njegova znanstveno-fantastična serija za mlade Zenith osvojila je nagradu žirija na festivalu Cinekid 2018. Autor je i redatelj uspješne serije za mlade Floor Rules. Kapetanica Novanjegov je dugometražni igrani prvijenac. Na festivalu Cinekid ovjenčan je nagradama žirija za najbolji dječji film i najbolji nizozemski dječji film te nagradom publike.

Kapetanica Nova

Režija
Maurice Trouwborst
Scenarij
Lotte Tabbers, Maurice Trouwborst
Glumci
Kika van de Vijver, Marouane Meftah, Sander van de Pavert, Hannah van Lunteren, Anniek Pheifer, Pierre Bokma, Ricky Koole, Harry van Rijthoven
Direktor fotografije
Robbie Van Brussel
Montaža
Pelle Asselbergs
Producent
Derk-Jan Warrink, Koji Nelissen, Anna van der Staak
Produkcija
Keplerfilm B.V., VPRO
Festivali i nagrade
Cinekid Festival; Norwegian Int'l Film Festival

Ostali filmovi iz ovog programa