Binti

  • Frederike Migom
  • Belgija, Nizozemska
  • 2019
  • 90'
  • Binti

Iako je rođena u Kongu, 12-godišnja Binti čitav je život provela u Belgiji s ocem Jovialom. Sve što želi je normalan život. Dobro, i karijeru slavne vlogerice, baš poput njezine heroine Tatyane. Kada im u kuću upadne policija kako bi ih deportirala, Binti i Jovial daju se u bijeg. Binti putem sreće 11-godišnjeg Eliasa i njih se dvoje sprijateljuju. Elias vodi klub za spas okapija, a zajedno dođu na genijalnu ideju: natjerat će svoje roditelje da se zaljube kako bi Binti i Jovial mogli ostati u Belgiji. Film je premijerno prikazan na Sundanceu, a ulogu Joviala utjelovljuje poznati glazbenik Baloji.

Titlovi: EN, HR

Uzrast: 8+

Frederike Migom

Redateljica, scenaristica i glumica. Nakon studija drame u New Yorku, upisala je filmski studij u Parizu. Od 2011. živi i radi u Bruxellesu, najprije kao asistentica produkcije, a zatim i kao redateljica. Njezin kratki film Nkosi Coiffure (2015.) prikazan je na Tribeci, BFI London Film Festivalu i drugdje. Binti joj je dugometražni igrani debi.

Binti

Režija
Frederike Migom
Scenarij
Frederike Migom
Glumci
Bebel Tshiani Baloji, Mo Bakker, Joke Devynck, Baloji, Frank Dierens, Alix Konadu, Veronica Van Belle, Aboubakr Bensaihi, Kuno Bakker, Tatyana Beloy
Direktor fotografije
Joachim Philippe
Montaža
Clemence Samson
Producent
Katleen Goossens, Annabella Nezri, Floor Onrust
Produkcija
Bulletproof Cupid, Kwassa Films, Family Affair Films
Festivali i nagrade
Sundance Film Festival; Tallinn Black Nights Film Festival; Zurich Film Festival

Ostali filmovi iz ovog programa