Ono što ostaje

  • Daniel Soares
  • Portugal
  • 2021
  • 20'
  • O Que Resta

Usamljeni stari farmer Emilio živi sam na napuštenoj farmi. Od bliskih ljudi nema više nikoga. Ostao mu je tek jedan ovan. Kako ga starost nagriza, Emiliju je sve teže brinuti se o životinji i odluči je prodati. Kada potencijalni kupci otkažu sastanak, Emilio ovna pokuša prodati sam. U svojim će nastojanjima naići na izazove koji će ga suočiti s vlastitom zastarjelošću u ovom modernom svijetu. Ono što ostaje prvi je kratkometražni igrani film redatelja Daniela Soaresa, a prikazan je na nizu međunarodnih festivala, uključujući IndieLisbou, Telluride, Clermont-Ferrand i druge.

Titlovi: EN, HR

Daniel Soares

Portugalski redatelj i fotograf rođen u Njemačkoj. Trenutno živi u New Yorku. Dobitnik je nekoliko međunarodnih nagrada za kreativnost, uključujući priznanje Young Guns (2017.) Kluba umjetničkih direktora u New Yorku (ADC), namijenjenu najkreativnijim mladim autorima do 30 godina.

Ono što ostaje

Režija
Daniel Soares
Scenarij
Daniel Soares
Glumci
Carlos Cairrão, Hélia Pinto, João Patrício
Direktor fotografije
Anna Franquesa-Solano
Montaža
Lucas Moesch
Producent
Vasco Costa, Daniel Soares
Produkcija
Kid with a Bike
Festivali i nagrade
Telluride Film Festival; IndieLisboa; Santa Barbara Int'l Film Festival; Clermont-Ferrand Int'l Film Festival; Helsinki Int'l Film Festival – Love & Anarchy

Ostali filmovi iz ovog programa