Radionica montaže trailera

zatvoreno za javnost

U suradnji s Društvom hrvatskih filmskih montažera (HFM) i Akademijom dramske umjetnosti (ADU) održat će se radionica izrade trailera pod vodstvom dvaju istaknutih i nagrađivanih hrvatskih montažera te osnivača HFM-a, Vladimira Gojuna i Tomislava Pavlica.

Kao reklama za film, filmski traileri iznimno su važni za prvu komunikaciju o filmu, a rezultat su kreativnog rada te praktičnih, tehničkih vještina. Mladi profesionalci proći će praktičnu petodnevnu radionicu uz vodstvo iskusnih montažera koji će s njima podijeliti svoja znanja te ih potaknuti na razvijanje vlastitog specifičnog načina promišljanja filmskih trailera.

Najbolji montažer radionice dobit će priliku realizirati trailer za debitantski film Sirin crnogorskog redatelja Senada Šahmanovića te hrvatskog koproducenta Jure Pavlovića.

Članovi žirija za izbor najboljeg traileraDubravka Turić, Vladimir Gojun, Tomislav Pavlic, Jure Pavlović, Senad Šahmanović

 

mentor

Vladimir Gojun

Rođen 1979. godine u Dubrovniku. Diplomirao je montažu na Akademiji dramske umjetnosti, gdje je i zaposlen u zvanju docenta. Dugogodišnji je selektor domaćeg kratkometražnog programa Kockice na ZFF-u. Montažer je nagrađivanih dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova (Buick Riviera, Iza Stakla, Ti mene nosiš, Muškarci ne plaču, Žaba, Sam Samcat, Murina, Baci se na pod, Cash & Marry, Houston, imamo problem!, Moj svijet naopačke, Buffet Željezara), kao i niza kratkometražnih naslova. Režirao je četiri dokumentarna filma (Ciklusi, Bebe na Vole). Za svoj montažerski i redateljski rad višestruko je nagrađivan u zemlji i inozemstvu.

mentor

Tomislav Pavlic

Rođen 1973. u Zagrebu. Diplomirao je montažu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Filmografija mu broji oko 30 dugometražnih igranih filmova, među kojima su i neki od najpopularnijih hrvatskih naslova (Fine mrtve djevojke, Zvizdan, S one strane, Posljednji Srbin u Hrvatskoj, Lada Kamenski i Izbrisana). Montažer je i više kratkometražnih i dokumentarnih filmova i TV serija (Patrola na cesti, Novine, Područje bez signala). Za svoj rad nagrađen je s pet Zlatnih arena na Pulskom filmskom festivalu te dva priznanja na Danima hrvatskog filma. Član je Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD) i Europske filmske akademije.