Belladonna

  • Dubravka Turić
  • Hrvatska
  • 2017
  • 30'
  • Belladonna

– pogledajte na www.croatian.film od 24. 10. u 11:00 do 30. 10. u 23:59

Tri žene različite životne dobi sretnu se u oftalmološkoj čekaonici. Osluškujući razgovor između starijih žena, djevojka Saša saznaje za tragediju zbog koje je jedna od njih ostala slabovidna. Ravnodušnost zamjenjuje osjećaj bliskosti i prepoznavanja. No mogućnost komunikacije nepovratno je izgubljena. Belladonna je u Veneciji ovjenčana nagradom za najbolji kratki film u programu Horizonti, a na Kockicama posebnim priznanjem 2015. U ovogodišnjem Glavnom programu ZFF-a prikazuje se njezin dugometražni prvijenac Tragovi, uvršten u konkurenciju festivala u Varšavi.

Titlovi: EN

Dubravka Turić

Redateljica, montažerka i scenaristica. Diplomirala je filmsku i TV montažu na ADU-u. Njezin prvi autorski kratki film Belladonna nagrađen je Zlatnim lavom u programu Horizonti u Veneciji, nakon čega je prikazan na Sundanceu, Rotterdamu i drugdje. Drugi kratki igrani film Trešnje (2017.) premijerno je prikazan u sekciji 15 dana autora u Cannesu, a Tina (2019.) na Sarajevo Film Festivalu.

Belladonna

Režija
Dubravka Turić
Scenarij
Dubravka Turić
Glumci
Aleksandra Naumov, Nada Đurevska, Lana Barić, Anita Matković, Dražen Kuhn
Direktor fotografije
Branko Linta
Montaža
Dubravka Turić
Producent
Zdenka Gold
Produkcija
Spiritus movens
Festivali i nagrade
Venice Int'l Film Festival – Horizons – Best Short Film; Sundance Film Festival; Int’l Film Festival Rotterdam, Zagreb Film Festival – Checkers

Ostali filmovi iz ovog programa