Onda vidim Tanju

  • Juraj Lerotić
  • Hrvatska
  • 2010
  • 15'
  • Onda vidim Tanju

– pogledajte na www.croatian.film od 24. 10. u 11:00 do 30. 10. u 23:59

Tinejdžer Željko i njegov mlađi brat žive sami otkako im se majka liječi u bolnici. Željko se dogovorio dvije stvari sa samim sobom: mora konačno preuzeti inicijativu i upoznati Tanju i mora nabaviti novac da majci može kupiti periku. Pravu, od prirodne kose. Ako to uspije, čini mu se da bi sve opet moglo krenuti nabolje. Onda vidim Tanju jedan je od najomiljenijih filmova hrvatske kratkometražne kinematografije. Prikazan je u Rotterdamu, a na ZFF-ovim Kockicama ovjenčan je Zlatnim kolicima. U Glavnom programu ovogodišnjeg ZFF-a prikazuje se dugometražni prvijenac redatelja Jurja Lerotića, Sigurno mjesto.

Titlovi: EN

Juraj Lerotić

Rođen je 1978. godine u Kielu u Njemačkoj. Studirao je predškolski odgoj i teologiju, a kasnije diplomirao filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Njegov posljednji srednjometražni film, Onda vidim Tanju (2010.), premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu i emitiran na televizijskom kanalu ARTE.

Onda vidim Tanju

Režija
Juraj Lerotić
Scenarij
Juraj Lerotić
Glumci
Marin Radman, Ena Mašić, Niko Gamulin-Vilogorac, Mirjana Rogina
Direktor fotografije
Jakov Lerotić
Montaža
Marko Ferković
Producent
Olinka Vištica, Dana Budisavljević
Produkcija
Hulahop Film, Art Production
Festivali i nagrade
Int'l Film Festival Rotterdam; Zagreb Film Festival – Checkers – Golden Pram for Best Croatian Short Film; Croatian Film Days - Grand Prix for Best Film, Oktavijan Award for Best Film

Ostali filmovi iz ovog programa