Nas dva

  • Andrija Mardešić
  • Hrvatska
  • 2015
  • 27'
  • Nas dva

– pogledajte na www.croatian.film od 24. 10. u 11:00 do 30. 10. u 23:59

Kolovoz, pustoš u gradu, svi su na odmoru. Umjesto da uživa u ljetu kao svi njegovi prijatelji, Joško mora čuvati nonu koja se upravo vratila iz toplica. Dok pokušava izaći na kraj sa zahtjevnom i čangrizavom bakom, ni sam Joško nije cimer za poželjeti. On i baka osuđeni su na naporan suživot u prevrućem stanu, ali zapravo ne mogu jedno bez drugog. Andrija Mardešić je u sklopu Kockica prikazao niz filmova. Nas dva nagrađen je posebnim priznanjem na ZFF-u 2015. U ovogodišnjem Glavnom programu prikazuje se njegov dugometražni debi Stric (Karlovy Vary – posebno priznanje).

Titlovi: EN

Andrija Mardešić

Rođen 1985. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti 2011. godine. Odmah potom postao je jedan od redatelja, a zatim i pisaca na dramskoj seriji Ruža vjetrova. Autor je niza kratkih filmova, među kojima se izdvajaju Noćna vožnja (ZFF 2006.), Prokleti (ZFF 2007.), Iris (2012.), Nas dva (ZFF 2015. – Posebno priznanje), Stepska lisica(ZFF 2018.) te segment Podstanar u omnibusu Kratki spojevi (2013.). Trenutno razvija nekoliko projekata, uključujući novi cjelovečernji film u suradnji s Davidom Kapcem.

Nas dva

Režija
Andrija Mardešić
Scenarij
Andrija Mardešić, David Kapac
Glumci
Roko Sikavica, Dara Vukić
Direktor fotografije
Ivan Zadro
Montaža
Tomislav Stojanović
Producent
Dora Prpić
Produkcija
Kino klub Split
Festivali i nagrade
Zagreb Film Festival – Checkers – Special Mention; Mediterranean Film Festival Split – Special Mention; Tabor Film Festival – Best Film

Ostali filmovi iz ovog programa