Ja, moja ciganska obitelj i Woody Allen

  • Laura Halilovic
  • Italy
  • 2009
  • 50'
  • Io, la mia famiglia rom e Woody Allen

Prema obiteljskoj tradiciji, 19-godišnja Romkinja Laura već se trebala udati. No ona ima druge planove. Još od djetinjstva zna da želi režirati filmove poput svoga idola Woodyja Allena i odlučna je u nakani da se bori za svoje snove. U ovom intimističkom dokumentarcu, mlada redateljica nudi uvid u život svoje obitelji i njihove zajednice. Kombinirajući prizore iz svakodnevnog života s arhivskim obiteljskim snimkama, otkriva nam nepoznat svijet koji se rijetko otvara strancu. Film je na ZFF-u 2010. nagrađen Zlatnim kolicima za najbolji dokumentarni film.

Titlovi: EN

Laura Halilovic

Rođena je 1989. u Pijemontu u Italiji, u romskoj obitelji iz Bosne i Hercegovine. Od 2007. godine sudjeluje u aktivnostima Kulturnog centra za komunikacije i medije u Turinu. Ja, moja ciganska obitelj i Woody Allen (2009.) prvi joj je dokumentarni film. Godine 2014. snimila je i dugometražni igrani debi Io Rom Romantica.

Ja, moja ciganska obitelj i Woody Allen

Režija
Laura Halilovic
Scenarij
Laura Halilovic, Davide Tosco, Nicola Rondolino
Direktor fotografije
Davide Tosco, Laura Halilovic
Montaža
Marco Dureti
Producent
Davide Tosco
Produkcija
Zenit Arti Audiovisive
Festivali i nagrade
Zagreb Film Festival – Golden Pram for Best Documentary Film; Bellaria Film Festival – Jury Mention; Cinema Against Racism Prize; Balkan Sunflower Film Festival – Audience Award

Ostali filmovi iz ovog programa