Stari partner

  • Lee Chung-ryoul
  • Južna Koreja
  • 2008
  • 77'
  • Wonangsori

U zabačenoj dolini ruralne Južne Koreje tiho žive ostarjeli bračni par i njihov vjerni vol. Stari seljak Choi neraskidivo je vezan uz životinju koja mu već 40 godina svakodnevno pomaže obrađivati zemlju te je tako othranio njegovu obitelj i omogućio školovanje njegovoj djeci. Njihova povezanost toliko je duboka da Choi vjeruje kako u volovom pogledu prepoznaje vlastitu dušu. No sada su obojica stari, vol boluje od raka i njihovi se zajednički dani polako bliže kraju. Ovaj dirljiv pastoralni dokumentarac premijerno je prikazan na Sundanceu. Najbolji dokumentarni film na ZFF-u 2009.

Titlovi: EN

Lee Chung-ryoul

Južnokorejski televizijski producent. Njegov redateljski prvijenac Stari partner (2008.) premijerno je prikazan na Sundanceu. Doživio je i neočekivan uspjeh u domovini, privukavši u kina gotovo tri milijuna gledatelja. Nezapamćena gledanost za jedan nezavisni i dokumentarni film. Producirao je i dugometražni igrani film Re-encounter (2010.).

Stari partner

Režija
Lee Chung-ryoul
Scenarij
Lee Chung-ryoul
Direktor fotografije
Ji Jae-woo
Montaža
Lee Chung-ryoul
Producent
Goh Young-jae
Produkcija
Indie Story
Festivali i nagrade
Sundance Film Festival; Mar del Plata Int'l Film Festival; Transilvania Int'l Film Festival; Stockholm Int'l Film Festival

Ostali filmovi iz ovog programa