Sanjam električne snove

  • Valentina Maurel
  • Belgija, Francuska, Costa Rica
  • 2022
  • 100'
  • Tengo sueños eléctricos

Tinejdžerka Eva živi s majkom, mlađom sestrom i problematičnom mačkom. Njezina je žarka želja preseliti se svom otuđenom ocu Martinu, profesionalnom slikaru, kiparu, pjesniku i pijancu koji prolazi kroz drugu adolescenciju. Dok se Martin suočava s mentalnom krizom i potisnutim bijesom, Eva ga odano prati, balansirajući pritom između nemirne osjetljivosti tinejdžerskog života i nemilosrdnosti odraslog svijeta. Maurelina drama o sazrijevanju premijerno je prikazana u Locarnu gdje je osvojila impresivan niz nagrada – za najbolju režiju, glumicu i glumca.

Titlovi: EN, HR

Valentina Maurel

Francusko-kostarikanska redateljica s adresom u Kostarici. Diplomirala je film na INSAS-u, nacionalnom visokom institutu za izvedbene umjetnosti i tehnike emitiranja. Njezin diplomski film Paul Is Here (2017.) dobio je Nagradu Cinéfondation u Cannesu, dok joj je drugi kratkometražni film Lucia in Limbo (2019.) prikazan na Međunarodnom tjednu kritike u Cannesu i na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu. Sanjam električne snove (2022.) njezin je cjelovečernji prvijenac.

Sanjam električne snove

Režija
Valentina Maurel
Scenarij
Valentina Maurel
Glumci
Daniela Marin Navarro, Reinaldo Amien Guttierez
Direktor fotografije
Nicolas Wong Andres Diaz
Montaža
Bertrand Conard
Producent
Benoit Roland, Grégoire Debailly, Felipe Cordero, Valentina Maurel
Produkcija
Wrong Men, Geko Films, Tres Tigres Films
Festivali i nagrade
Locarno Film Festival – Best Actor, Best Direction, Best Actress; San Sebastián Int'l Film Festival – Horizontes Award; Busan Int'l Film Festival; Sarajevo Film Festival; Ghent Film Festival

Ostali filmovi iz ovog programa