Poslije sunca

  • Charlotte Wells
  • Velika Britanija, SAD
  • 2022
  • 98'
  • Aftersun

Dvadeset godina nakon idiličnog ljetovanja, koje je provela s ocem u turskom odmaralištu, Sophie se prisjeća njihova zajedničkog putovanja. Praznine između kućnih snimaka ispunjava stvarnim i izmišljenim sjećanjima kako bi upotpunila sliku oca kojeg nikada nije u potpunosti poznavala. Poslije sunca premijerno je prikazan na Međunarodnom tjednu kritike u Cannesu, a potom i na festivalima u Torontu, Karlovym Varyma i drugdje. Film je producirao oskarovski redatelj Barry Jenkins (Mjesečina, Ulica Beale), a u ulozi oca nastupa Paul Mescal, poznat po ulogama u Izgubljenoj kćeri i Normalnim ljudima.

Titlovi: EN, HR

Charlotte Wells

Škotska redateljica s adresom u New Yorku. Tijekom studija na NYU-u, koji je pohađala uz podršku njujorške i losanđeleske BAFTA-e, napisala je i režirala tri kratka filma. Časopis Filmmaker Magazine uvrstio ju je na svoj popis 25 lica nezavisnog filma, a 2020. godine sudjelovala je u programu Sundance Institute Screenwriters and Directors Lab. Poslije sunčanja (2022.) joj je prvi dugometražni film.

Poslije sunca

Režija
Charlotte Wells
Scenarij
Charlotte Wells
Glumci
Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall
Direktor fotografije
Gregory Oke
Montaža
Blair McClendon
Producent
Adele Romanski, Amy Jackson, Barry Jenkins, Mark Ceryak
Produkcija
Cinetic
Festivali i nagrade
Cannes Film Festival – International Critics' Week; Toronto Int'l Film Festival; Karlovy Vary Int'l Film Festival; Filmfest München – CineVision Award for Best International Newcomer Film; BFI London Film Festival; New York Film Festival; Sarajevo Film Festival

Ostali filmovi iz ovog programa