Uspavanka

  • Alauda Ruiz de Azúa
  • Španjolska
  • 2022
  • 104'
  • Cinco lobitos

Amaia i Javi novopečeni su roditelji. No zbog Javijevih dugih poslovnih izbivanja sav teret roditeljstva pada na Amaiju (Laia Costa: Victoria, Samo ti – ZFF 2019.). U potrazi za potporom, ona odlazi roditeljima u šarmantni obalni gradić. No kada joj se majka razboli, Amaia je primorana preuzeti na sebe sve njezine obveze. Između majke i kćeri rađa se dublje razumijevanje. Uspavanka je premijerno prikazana na Berlinaleu, a Pedro Almodóvar proglasio ju je najboljim debitantskim španjolskim ostvarenjem u posljednjih nekoliko godina.

Titlovi: EN, HR

Alauda Ruiz de Azúa

Rođena u Španjolskoj 1978. Studirala je režiju na madridskoj filmskoj školi ECAM. Od 2007. režira reklame i kratkometražne filmove koji su prikazani i nagrađivani na nizu domaćih i međunarodnih festivala. Uspavanka joj je debitantsko dugometražno ostvarenje. Premijerno je prikazana na Berlinaleu, a potom i u Karlovym Varyma.

Uspavanka

Režija
Alauda Ruiz de Azúa
Scenarij
Alauda Ruiz de Azúa
Glumci
Laia Costa, Susi Sánchez, Ramón Barea, Mikel Bustamante
Direktor fotografije
Jon D. Domínguez
Montaža
Andrés Gil
Producent
Manu Calvo, Marisa Fernández Armenteros, Nahikari Ipiña
Produkcija
Encanta Films, Sayaka Producciones, Buenapinta Media
Festivali i nagrade
Berlin Int'l Film Festival; San Sebastián Int'l Film Festival; Karlovy Vary Int'l Film Festival; Zurich Film Festival; Seattle Int'l Film Festival

Ostali filmovi iz ovog programa