Noćni putnici

  • Mikhaël Hers
  • Francuska
  • 2022
  • 111'
  • Les passagers de la nuit

Svibanj je 1981. i ulice Pariza pune su slavljenika nakon izborne noći, zrak je nabijen optimizmom i nadom. No Élisabet (Charlotte Gainsbourg ) nije slavljenički raspoložena. Napustio ju je muž i ostavio je da se sama brine o njihovo dvoje djece. Ne znajući za poraz, Élisabet nalazi posao u kasnonoćnoj radioemisiji, a u okrilje svog doma prihvaća i novu članicu – tinejdžericu Talulu bez doma i obitelji. Iako će s njima ostati kratko, Talulah će ostaviti neizbrisiv trag u životima Élisabet i njezine djece. Ova lakonotna, optimistična drama premijerno je prikazana na Berlinaleu, a potom i u Karlovym Varyma.

Titlovi: EN, HR

Mikhaël Hers

Rođen u Parizu 1975. Diplomirao je produkciju na filmskoj školi La Fémis, nakon čega je snimio tri uspješna kratka filma: Charell (2006.), Primrose Hill (2007.) i Montparnasse (2009.). Uspjehe je nastavio nizati i cjelovečernjim ostvarenjima: Memory Lane (Locarno Film Festival, 2010.), This Summer Feeling (Međunarodni filmski festival u Rotterdamu, 2016.), Amanda (Venecijanski filmski festival, 2018.).

Noćni putnici

Režija
Mikhaël Hers
Scenarij
Mikhaël Hers, Maud Ameline, Mariette Désert
Glumci
Charlotte Gainsbourg, Quito Rayon-Richter, Noée Abita, Megan Northam, Thibault Vinçon, Emmanuelle Béart, Laurent Poitrenaux, Didier Sandre, Lilith Grasmug, Calixte Broisin-Doutaz, Eric Feldman, Ophélia Kolb, Raphaël Thiery, Zoé Bruneau
Direktor fotografije
Sébastien Buchmann
Montaža
Marion Monnier
Producent
Pierre Guyard, Olivier Père, Rémi Burah
Produkcija
Nord-Ouest Films, ARTE France Cinéma
Festivali i nagrade
Berlin Int'l Film Festival; Karlovy Vary Int'l Film Festival; BFI London Film Festival

Ostali filmovi iz ovog programa